with (or without you)

det finns inte alltid en symbolisk undermening i ditt triviala tjat. faktum är att jag på sista tiden börjat undra ifall det finns någon mening överhuvudtaget. med diskussionerna, med de långa tysta telefonsamtalen där jag inbillar dej att du faktist lyssnar, med att varje morgon vakna till en lite mörkare och lite mindre syrefattig tillvaro. det händer allt oftare nu, det jag förut trodde att bara var tillfälligt och hade godartade bakgrundsskäl. (och känslan, fråga inte ens om den.) har du någongång blivit knivhotad av en främling och känt knivbladet viska emot strupröret? har du någon gång sprungit för livet och plötsligt insett att "game is over" precis innan du sjunkit ner på marken och, genom ett under, faktist överlevt? har du någon gång tappat balansen under ett försök att hoppa ner i bassängen och fallit 10 meter i luften, säker på att det är den sista luft du någonsin andas? tänk dej samma puls, samma skräck, samma inbitna alarmerande övertygelse. subtrahera sedan kniven, jägaren och hopptornet. illusionen är bokstavligen. vecka efter vecka, dag efter dag.

nancy sinatra - these boots are made for walking


dirty dancing, salmarishots & regrettable textmessages. a couple of beers turned into night out @ the tiger. now some very-much-needed studying

probABIly the best class in the world

såhär snygg är jag just nu! next up: mat med pappa och gossiptime med Micki. i'm out

hår-ångest

ligger fortfarande och degar i pojkvännens säng. inte rört på rumpan på hela dagen, förutom för en snabb skjuts till filmtown och tillbaka! fick stryka myskvällen med flickorna, men lika så bra. känner mej som Lady Laatta or something. anyways, har en tendens att under darradagar sitta och glo i spegeln 24/7 (bra timing är det ju också - självkänslan blir ju verkligen på topp!). dagens dilemma är hårfärger. kan inte bestämma mej för vilken som passar bäst? part of me saknar the blondie look. question is: what to do?

girlsnight meets boysnight

galet rolig kväll igår! yummy food, wine & fint sällskap. nu har jag dock fått med mej herr huvudvärk hem, något som endast kan botas av mys med älsklingen, rejält med chinese food & en hel massa burana.

out and about

nu drar vi ut med ellen! have a good one!!!

happy b-day skanky!!!

svar:
anttu - join us!!!! not too late
minski - thats so damn right! go home and kiss liksom
flickvännen - :( är ledsen att höra att ni hamna ut för samma grej! skit dåligt tycker jag. men sist och slutligen ska vi väl ändå inte ligga och sova eller hur? hihi. ses på kryssningen!
idag fyller min favorite ostarilutka 19! kvällens planer: fancydinner+möjlig utgång (should not, but can i resist?)

no one told me there was gonna be blood

slänger in ett snabbinlägg innan sängen! dagen har gått till salladsdejt med ida, spontanshopping (big NO!) och middag ute med pojkvännen. fick medicin också, mot det jobbiga, så förhoppningsvis blir allt lättare nu. next up är sänghäng och ett glas rödvin. sleep tight!
ps. jag och mamma vände upp och ned på klädskåpet idag så in case att någon är intresserad av ett mindre mt everest trashy plagg - let me know!

never was a girl with a wicked mind, but everything looks better when the sun goes down


whooooa, dayy off imo+fre!! så galet skönt, skall försöka vila upp mej och få läst lite innan veckoslutet. på fre blir det födisdinner med en av mina favorittjejer och sedan utgång. lördag är jag grounded. av mej själv. annars har dagen basically framflutit i samma mönster som igår. (no luck in the world osv!). fick veta att jag och min pojkvän inte kommer att dela hytt på abikryssningen eftersom två ihkuga bästispar NO WAY kan tänka sej att ta en fyrapersonershytt. så adioos till den planen! plus i kanten oxå att mina bästa kompisar redan skaffat hyttar oxå. men what the hell! får väl lov att vaka då. and one tiny message to ms. insecure: du är jävligt ful när du låtsas

hello from THE cranky bitch

Hiphejsan. Har haft sämsta dagen ever och den tycks visst fortsätta straight to hell. Jag säger bara att jag är så förbannat jävla trött på mina oändliga rellakurser + proven i dem. Jag är också dödstrött på min hund ATM. Har visst lovat att gå ut med den två gånger på dom närmaste tre timmarna för att jag hoppat över någon enstaka gång? Please kill yourselves. Där emellan skall jag visst hinna läsa 150 sidor och ett fett kompendie om åskgudar, Mikael Agricola och annat mysigt. Wohooooooooo! Nu drar jag ut för round no1 i paradisvädret. Skall försöka andas djupt och sluta tänka på hur många människor jag vill döda och hur jag skulle bära mej åt. I örat har jag denna, denna och denna.

för sex, musik och våld är det vackraste som hänt mej


läkaren sög. började grina när dom skulle putsa öronen på mej. (bläk?) skitont gjorde det oxå. pojkvännen fick tvinga i mej en bagel och en jättestor bakelse efteråt för att jag skulle lugna ner mej. nu skall jag ringa ellen.

i wanna boombangbang

Holaaa kära läsare! (som jag vet att finns där även fast ni suger - ja ta åt er - SUGER på att kommentera!-.-) Jag har spenderat veckoslutet hos min hunk utan internet. Fattar ni hur mycket jag måste älska honom?! På fredagen blev det utgång med några av flickorna och sedan har jag bara degat i älsklingens säng hela dagarna. Måste tillägga att det nog är min favoritplats i hela världen. Fina filmer, hemlagad sushi och en massa massa pussar. Skulle nog kunna leva på bara de ingredienserna! Imorgon skall jag ta lite eget ledigt, för det förtjänar jag. Läkare klockan två och sedan lite häng på stan. Hoppas att läkaren går bra, är lite nervös för det här besöket eftersom jag fick en till flippattack senast jag var på hälsocentralen. Vet inte vad det är med mej och sjukhus? Iaf, nu skall jag hjälpa fina Micki att skriva uppsats i engelska och sedan försöka somna utan en varm kropp brevid mej. No easy mission there.
pakollinen grym bild på våra girlygirly drinks...
random homos..chix!

mitt första collage!!!!haha, proud mama. tog evigheter för mej att lista ut hur man gjorde dem men här ser ni nu mitt första försök!
cravings till tusen......... (om någon som läser detta och har svårt att komma underfund med en födispresent åt mej på den stora dagen om 3 veckor, well u know what to do!) kisskiss

jesus på tapeten

Brunt rosetthårband-Rutig schooluniformkjol-Svarta knästrumpor.
Som ni möjligen vet fick jag en fix idé i slutet av förra året: skriva rella i studenten. Well, thank god kom jag till mina senses och ändrade mej i sista minuten. Dock har jag haft 5 obligatoriska rellakurser att mysa igenom innan abiårets slut. Nu börjar den sista veckan ropa och jag har redan blivit utkastad ur en kurs. One more to go! Får långa essäer om Jesus med mej hem varannan dag. Jag måste också påpeka att jag inte är troende. Vilket gör det hela så mycket mera spännande!!! Kill_me_now
För övrigt slänger jag in en bild av dagens look igen. (Eftersom web kameran är den enda som fungerar blir det kvalitétboom as usual). Skall försöka leta reda på pappas. Eller köpa pojkvännens gamla Nikon. Fast han kräver 300 för den??? What a bitch...

about to give in

Hola peeps! As u see så är ekonomi inte riktigt mitt område, slösar pengar som en femåring i godisbutiken så fort jag får tråkigt och släpps lös på stan ensam.. Ivf, Anthonia ställde in vår date på grund av random egyptisk magbobba (blääk..) så jag har spenderat dagen med att tröstköpa en ny rutig istället. Invigde också mitt nya fjäder hårband från Glitter.
Usch vad jag hatar vintern. Vill glida runt i avklippta Levis 550:or, magtröja och bikinis. På sommaren tänker jag resa runt fucking jorden. Borde kanske börja satsa på jobbsökande soonish? Yeah Right, jag orkar inte ens dra mej ut med hunden längre...

its a small crime and i've got no excuse

Retard bild på mej och finare bild på min snygging! Eesti resan var något av det roligaste jag gjort på länge, kan inte minnas när jag senast skulle ha skrattat och lett så mycket. Kändes som om vi var nykära all over again! Tack älskling, finaste surprisen! Har spenderat dagen med 3 sidors rella arbete av förmodligen fel nämne eftersom jag glömt vad jag skulle skriva om??? Eheee, I'm just too smart for my own good. Nu skall jag lacka naglarna blodröda och sedan schlaafa. Imorgon har jag bara en lektion men två dejter med tjejer som jag inte har sett på alldeles för länge! Big like there. Natti

* 16.01.2009

Imorgon fyller jag och älsklingen hela 2 fina år tillsammans. Skall firas med en kryssning till Tallinn!! (Never been there så jag är super excited...). Det blir shopping, beautytreathments (för mej då) och en tur till den obligatoriska SuperAlko! Nu skall jag laga mat med Ellen.

u make me speechless

hahaha?? (saknar håret....)
Well annars hade jag tänkt updatera er lite allmänt om vad som hänt och skett under veckan. Det är ju inte mycket tyvärr, men jag lever ju så.. Ivf, på måndag degade jag hemma och "läste" = nästan kissade ner mej av hysteriskt roliga telefonsamtal med Micki (som äntligen är hemma från Malesien!! Wiiii). På tis märkte jag en delorsak till mitt bristfälliga rellaläsande, nämligen att jag glömt köpa böckerna? Skulle just bege mej till stan för att once and for all köpa dem efter skolan när Sebsi och Rade dyker upp från ingenstans med "Sebas nya bil". Hallå?! Varför är jag the last one to know everything? Iaf fick jag skjuts hem med pojkarna och insåg först hemma att THE books are still missing... Gårdagen gick åt till god knows what och idag har min andra tjej anlänt från samma destination (Malaysia - if u read this, stop stealing my friends!!). På fredag blir det boozekväll med Millas Malaga tuliaisin och sedan utgång med Ida och gänget! heheee

panik/dödsångest

Anledningen till det här inlägget är att många har frågat om det, att jag dagligen läser bloggar och forum där folk undrar om det "är något fel på dem" och att jag helt enkelt har svårt att hålla koll på vad som sker i mitt medvetande. Tänkte då att det skulle bli lättare att hantera om jag skriver ner det.
Ibland när jag får feber tror jag att jag kommer att dö. När jag skall sova oroar jag mej för att det skall börja brinna och att jag inte skall hinna ut. När jag solar solarium tror jag att solariet kommer att fatta eld. När jag shoppar tänker jag på bombattacker och skjutningar i köpcenter. Det är irrationellt, överdrivet och fruktansvärt uttröttande. Men dessa tankar går inte att kontrollera. De är som ett gift som sprider sej i kroppen och ju mer man försöker tränga undan dem, desto hårdare biter de sej fast.
Allt började med att jag var sjuk en gång för mycket. Jag har alltid varit en relativt pigg och symptonfri person med få förkylningar och mina frånvaron från skolan har jag kunnat fylla med häng på stan och långa, sköna sovmorgnar. Sängliggandet kom som en chock för mej. Mitt humör sjönk, mitt ork blev till noll och jag gick helt in i någon typ av social isolering. Orkade inte gå ut med mina vänner, skratta och ha kul när huvudet ömmade och pannan brände. Jag låg hemma under filtar och såg hela episodes av The Hills och The City. Läkarna skakade på huvudet och sade att det inte var allvarligt, att det nog skulle gå över. De skrev ut antibiotikakur efter antibiotikakur och lovade att "viimeistään kahden viikon päästä". Men det blev inte så. Febern fortsatte spöka i mitt huvud men avsaknaden av några som helst andra symtom gjorde det omöjligt för någon att göra en utredning. Jag har alltid haft en orubblig tro på sjukvård och läkare. Jag har aldrig betvivlat deras förmåga att hela. Den här tron försvann gradvis och mina tvivel växte i takt med vårens framfart. Det var då jag fick idén. Jag kunde försöka diagnostisera mej själv med hjälp av fakta på nätet.
I stort sätt varje dag satt jag hemma och letade. Jag skrev "neverending low fever without other sympthoms" och stötte på diagnoser som KOL, cancer och HIV. Jag blev övertygad om att jag led av dom mest märkvärdiga, dödliga sjukdomar och oron blev allt mer konstant före varje dag som gick. Men sommaren kom och rädslan lättade. Även om mitt mående var långt ifrån på topp så kände jag mej nästan bra. Mot slutet av sommaren var jag så gott som säker på att det enbart varit fråga om ett långvarigt virus.
På hösten var febern lägre och mera sällsynt, men den fanns ändå där. Minst ett par gånger i veckan var det så gott som omöjligt att stiga upp ur sängen och all form av fysisk aktivitet lät som ett skämt i mina öron. Om kvällarna grät jag och jag slutade sova på nätterna. Åt mediciner mot sömnsvårigheter och astma. Oron lämnade mej inte ifred och i November fick jag, i samband med ett misslyckat försök att börja med ppiller, en panikattack.
Jag inbillade mej att jag kände blodproppar glida runt i mina ådror, jag inbillade mej att brösten ömmade och att hjärtat slog snabbare än vanligt. På skoltoaletten märkte jag en random svart fläck på den inre sidan av min nedre läpp. Gick till hälsovårdaren för att försäkra mej om att den inte var farlig. Hon reagerade dock inte som jad hade hoppats, lugnande och övertygande. Hon sade något i stil med att det "nog kunde vara början till en läpptumör" men att detta var ytterst osannolikt. I det skedet var det kört. Jag hörde inget annat än "tumör" och lämnade rummet i ett dis av panik och rädsla. Min pojkvän försökte lugna mej och dra med mej på en shoppingtur. (Det är sådant som vanligtvis brukar få mej lugn och nöjd!). Dock hjälpte det inte den här gången.
Ändå gick jag faktist in i ett par butiker, jag tror t.om att jag köpte något. Framför spegeln i H&M märkte jag att den svarta fläcken var borta. Den hade försvunnit bara på ett par timmar. Jag stirrade in i spegeln och väntade på att lättnaden skulle fylla min kropp och blåsa liv i mina lungor och mitt blodomlopp. Men ingenting hände. Mitt hjärta fortsatte att skena och blodet slutade röra sej i mina ådror. När vi lämnade H&M kände jag hur knäna vek sej under mej. Allting snurrade och hjärtat dunkade rodeo. Jag trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt.
Min pojkvän ringde taxi som körde hem mej. Mamma gav mej ett stort glas med äcklig starksprit och masserade mina leder. Sakta började blodet röra sej igen och hjärtat återgick till en allt mera normal rytm. Dock försvann chocktillståndet ännu inte på flera dagar. Plötsligt och helt utan orsak kunde min kropp reagera igen och främst nätterna var outhärdiga. Jag var ständigt rädd för att attacken, som utan tvekan är det mest skrämmande som någonsin hänt mej, skulle upprepa sej. Det allra mest skrämmande var dock hur ingen annan liksom märkte något. Hur min pojkvän undrade om jag "säkert inte ville följa med på Harry Potter filmen", två timmar efter attacken. Hur min mamma log och skrattade bort alltsammans. Hur mina vänner fnissade och hur jag, utan problem, humoriserade storyn för dem, med bankande hjärta och svettiga händer som inte visade minsta lilla tecken utåt. Inte ens på stan, när mina ben vek sej utanför alla dedär klädbutikerna, verkade någon ens notera något. Hur kan man dö inombords utan att röra en min?

Nu är det två månader sen attacken och jag har nästan helt slutat googla åkommor. När febern dyker upp tar jag en Finrexin, sköljer ansiktet och sätter på ett avsnitt av Gossip Girl. Ingening skall få frånta mej livsglädjen och framtidsdrömmarna. Nu går jag hos en bra läkare som är fastbesluten att reda ut mina symtom, som redan har minskat enormt. Har bara feber ibland, med ca. 1½-2 veckors mellanrum, beroende på vad jag gör och hur mycket jag stressar. Jag hoppas innerligt att jag snart kommer att vara helt symtomfri och att dödsfobin, även om den inte längre hindrar mej från att njuta av livet, snart helt skall försvinna. I framtiden vill jag kunna nämna ordet "panikattack" utan att pulsen ökar, jag vill kunna berätta den här storyn utan ansiktet täckt av tårar och jag vill kunna hjälpa andra insjuknade att fortsätta tro på livet och på möjligheterna och på att allting ordnar sej i slutändan, på ett eller annat sätt.

11. your siblings

det är ett tag sen jag uppdaterat listan så här följer nu nummer 11! på bilden ser ni min syster (sofia). ia bor i london och jobbar med mysiga saker. mode, kläder, smink osv. hon har även varit modell i paris under en lång period. för tillfället är hon singel (så om några äldre killar/män läser min blogg... feel free to look her up! lol)
har tyvärr inga bilder på min bror. haha hur kan man inte ha bilder på sin bror? iaf hittar jag inte hur jag än letar i arkivet.. han bor i usa med sin wife och har två fina mjuka bebisar. ser hnm allt för sällan, men vi brukar webcamma ett par gånger i veckan. får fånga en bild av hnm nästa gång!
nu skall jag njuta lite av min senaste addiction. läser en bok som jag är sjukt fast i. kan inte lägga den ifrån mej! dock har jag bara 1 kapitel kvar. snyftis.
ps. jag syndade idag! gick på solarium... vet att jag lovade mej själv att sluta men jag var blekare än snön. lovar! går imorgon också. fast sen är det slut!!! (!)

nostalgia

give me!!!!

with you, it's never enough

det är som att gå vilse i en ful urskog och inse att man aldrig visste vart stigen var påväg. man irrar omkring en stund och försöker hitta "la destination". till slut ger man dock upp hoppet och tänker "fuck it, maybe this mess is all i'm worth".
MEN
jag
älskar
(vill vara lycklig. gör mej lycklig! snälla.)

placebo - special needs


Pga. earlybird-begravning imorgon skippar jag supandet ikväll och satsar på lite sänghäng och mys istället. Var just på stan för exchange av julklappar med bestie. Fick världens finaste magkorta tröja i svart och hon älskade sakerna från Kate Moss kollektionen. Jeje. Har lite problem på matfronten dock. Dagens food intag består av jugurt, en halväten äckel-juusto och världens minsta cesarsallad. Nu skall jag slänga ihop nånting. Suck. (Med innehållet i vårt kylskåp är uppgiften svårare än den låter).

priceless

Hej blöggen. Jag inte duschat på 38 timmar. Äter knäckebröd med smör och lyssnar på The Pretty Reckless. Borde göra tusen saker men har valt att göra noll. Tänkte bara säga det. Annars har jag bloggat lite på jordgubben. Inte mycket happy news to share. Kyss

jag var väl ingen ängel, jag förnekar inte det

hahaha, förlåt för värsta grymmisbilderna ever! ville liksom ha nånting att publicera. iaf, gårdagen spenderade vi på en riktig girls night out i Tivoli. vi dansade till "all the single ladies", pratade mens och drack ljusröda shots. nu är jag ett gott humör, en bra fiilis och ett visaelectronkort fattigare. skall fortsätta recover med junkfood och clothespotting online. imorgon blir det ingen utgång men förhoppningsvis en mysig lunch med Elinpelin. Arrideverci!

no need for your geeky moodswings anymore

Jag tror jag dör. Har legat i sängen med big sis i god knows hur många timmar nu och bara brainstormat låtar och slötittat på Gossip Girl. Vi har överdoserat Finrexin så basically alla låtar är "Shiiiiit how awesome!!!!!" ATM. Lyssnar nu på The 69 Eyes? Hahaha. Well what else to tell about min händelserika dag? Var hos läkaren på morgonen och killen trodde sej vara Sherlock själv. Iaf lovade han mej guld och gröna skogar med en enkel liten operation. Looking forward to that mr Jesus... Nu skall jag ringa pizzabilen och fortsätta mitt sänghäng. Imorgon blir det mys med pojkvännen och fylla med flickorna på Karkkipäivät. Yummyyyy.

New Years Eve x 2

Tjabba! Nu inväntar jag min pojkvän för nyårsfirning nummer två. Eftersom fredagkvällen kind of sög bestämde vi oss för att ge det nya året en ny chans. Det blir nyårslyckor, drinkar på Santa Fé samt Social Network!!! X

welcome 2011!

Gårdagen spenderades med dinner hos Ellen och soffhäng i Kaivohuone. Kvällen failade dock bad time och jag måste säga att jag hoppas att aldrig någonsin uppleva en lika meningslös night out. Kort sagt innebar det drama, gräl med pojkvännen och ett evigt ringande efter taxi som aldrig svarade. Till slut lyckades vi åtminstone få tag i Elins pappas kompis som var nykter nog att hämta vår febriga och halvsovande tjej. Var hemma vid femtiden och grät mej till sömns. Låt oss hoppas att denna new years eve inte reflekterar resten av året.

RSS 2.0