gender studies (filmer)

något jag lately börjat intressera mej av är genderlära, dvs. sociala och kulturella skillnader mellan könen, hur vi möter dem i vår vardag, orsaker till dem och etiska dilemman kring dem. nu vill jag inte låta som hc rekkalesbo/malehater/extremfeminist, för tro mej, jag gillar faktist män och jag tror absolut att vissa skillnader mellan könen är just det som skapar lite magnetik och dragningskraft oss emellan. jag tycker definitivt inte att dessa skillnader skall suddas ut, det är inte där problemet ligger, utan snarare i hur mycket integritet vi befäster i det egna könet. ibland tycks det nämligen vara så att vi kvinnor gärna visar oss lite maskulina, lite sådär tufft pojkflickiga, medan våra killar gör allt för att uppehålla sin manlighet. vilken man som helst blir förolämpad av att adjektiv som "pussy" eller "tjejig". okej so long, men varför är inte effekten omvänd? varför är det apcoolt för tjejer att se på hockey men sjukt fånigt av killar att gilla balett?

jag gick på en dejt här om dagen. kan tillägga att det var en lyckad dejt och att detta absolut inte är någon kritik till snyggingen i fråga. vi kom överrens om att gå på bio och kollade igenom listan med filmer som gick. "how about the hangover2? wouldn't that be perfect?", föreslår min dejt. jag tvekar. vill ju inte bli stämplad som dramatisk eller så men wait a second there mister. är detta inte uppföljaren på filmen där ett gäng killar ger sej av till las vegas, super sej redlöst fulla, cheatar på sina fruar, sover med strippers och återvänder hem utan att berätta något? missförstå mej rätt, the hangover1 var hysteriskt rolig. höll faktist på att kissa ner mej när jag såg den. men är detta verkligen third date material? och om det är det, borde vi bli oroliga? problemet är inte att vi möjligen är villiga att se crazy bachelormovies på tredje dejten. problemet är det omvända. säg att det inte var the hangover2 som precis kommit ut, utan sex and the city3. hade vi verkligen ens föreslått det? eller hade vi tagit det som en självklarhet att singelflickor, fashionflashes, cosmopolitandrinks och sex med heta manhattanbor antagligen är något som vi bör spara till tjejkvällen?

det är intressant hur vi tjejer klagar på orättvisa, brist på jämlikhet och mansgrisar när vi samtidigt själva, gång på gång, låter vår kvinnlighet bli påtrampad. man skulle med goda grunder kunna påstå att vårt förhållande till den egna könsidentiteten tycks vara ytterst ambivalent. för faktum är att killen knappast gör något fel i att föreslå sin favoritfilm i biosalongen. frågan är vad som hindrar oss från att göra detsamma. så let's try this girls: nästa gång ni hyr en film med pojkvännen/dejten/snyggingen som kommer över för att mysa då och då - se honom rättslätt i ögonen, blinka inte, och spinn med sockersöt röst "hörde du att meangirls2 är ute?! wouldn't that be just perfect?"

Kommentarer
Postat av: girly

true that! ja ha själv lyckats få min kille att se på såndärna tjejfilmer :) vi brukar ha som vana att få välja film varannan gång :)

2011-05-27 @ 10:46:41
Postat av: ida

haha sötis, sku han ha föreslagi hangover2 ti mej sku ja typ ha hoppa upp o ner av excitment o fråga var min öl e....but then again...im a dude.

2011-05-27 @ 10:46:58
URL: http://idamn.blogg.se/
Postat av: sara

as i said, älskar the hangover and beer:D men i would have wanted to see his face om ja sku ha föreslått SATC:D

2011-05-27 @ 10:54:25
URL: http://furrycat.blogg.se/
Postat av: elmer

haha fab ! Dock måste jag påpeka att en väldigt typisk incident med pojkvänner spec. ,är att "du får välja gulle" aka. den första chickflicken tll hands. Och dom vill ofta själv, i HEMLIGHET såklart, se denna chickflick ! För att lets face it, dom är ibland jätte bra:D hihi Kanske dom låter oss välja av artighet, vem vet? Men heell yeah, ja tänker int nästa gång vara sk. "sympathetic" till killen i fråga, varför skulle jag måst genast ge upp utan en kamp, till att se på Hard Core killers 2:an ? qué

2011-05-27 @ 14:44:55
URL: http://ellns.blogg.se/
Postat av: sarppa

hahaha sori men wtfff har ni fö nå dreamguys?! never experienced "du får välja gulle"-kommentaren-.-- om int de e typ "du får välja gulle!" (mellan die hard, the matrix & ironman..........)

2011-05-27 @ 15:45:00
URL: http://furrycat.blogg.se/
Postat av: antonia

fy fan vad bra inlägg!! even thoug jag tvingar Olle att se allt från the last song med miley cyrus till 13 ja risat.. Han tycker int om de , men ja tvingar :)))) :Dmen du har så rätt! great skrivet. puss

2011-05-27 @ 20:30:15
URL: http://dirtyglam.blogg.se/
Postat av: minna

haha ja ha nog tvinga "vissa" personer att kolla tusen miljoner olika chickflicks :D cinderella story (dendär hilary duff&chad michael murray) sågs typ två gånger och joo alla lindsay lohans "confessions of a teenage dramaqueen" och one hundred more :D girlpower jeeeee!

2011-05-28 @ 15:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0